Ingredienser
- Smør til bruning
- 0.25l afkog fra lammeben eller bouillion
- 1kg hakket lammekødder kan anvendes okse eller dyrekød
- 4stk syrlige æbler – i både
- 3 Løghakket
- 200g grønne stenfri druerhalveres - eller 100 gr rosiner
- 2spsk karry
- Smør eller olie
- 3spsk Citronsaft
- 4spsk mango chutney
- 75g Hakkede mandler eller nødder
Franskbrødsfars til “låg”
- 6-8 skiver toastbrød/franskbrød
- 6dl Sødmælk
- 6 Æg
- salt og peber
Antal personer:
Tilberedning
- Kødet brunes – tilsæt bouillion.
- Løg, æbler og druer brunes med karry – smages til med citronsaft og mango chutney. Tilsæt ½ delen af mandler/nødder (resten bruges som pynt)
Franskbrødsfars til “låg”
- Brødet udblødes i mælken. Derefter piskes æggene i og der tilsættes lidt salt og peber.
- Læg kødet i bunden af et fad – derefter frugtblandingen og franskbrødsfarsen øverst. Tilsidst drysses med resten af nødderne.
- Sættes i en 200 grader varm ovn og bages i ca. ½ time.
- Serveres med kogte ris og marinerede bønner.
Nydt af Gastronomiske Venner den2/2-2016