Braiseret kalv med tørrede limefrugter og cous cous

Braiseret kalv med tørrede limefrugter og cous cous
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Dette er en slags stuvning meget lemfældigt inspireret af en tagine – en marokkansk ret tilberedt i den karakteristiske spidse terrakottagryde med skorsten. Retten her laver jeg i en gryde, men den kunne så absolut laves i en autentisk tagine. Jeg er fascineret af, hvordan den tørrede citrusfrugt kan pifte braiseringen op og give en vis friskhed
Portioner
4
Portioner
4
Braiseret kalv med tørrede limefrugter og cous cous
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Dette er en slags stuvning meget lemfældigt inspireret af en tagine – en marokkansk ret tilberedt i den karakteristiske spidse terrakottagryde med skorsten. Retten her laver jeg i en gryde, men den kunne så absolut laves i en autentisk tagine. Jeg er fascineret af, hvordan den tørrede citrusfrugt kan pifte braiseringen op og give en vis friskhed
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Antal personer:
Tilberedning
  1. Løg og hvidløg svitses af i olien i en gryde bred nok til at rumme alle ingredienserne. Gulerødderne tilsættes, når løgene er gennemsigtige, og svitses med. Ingefæren skrælles, skæres i to stykker og tilsættes til resten. Ligeledes tilsættes de tørrede limefrugter. Begge dele skal fiskes op igen, når først det hele er tilberedt, så at holde det hele i større stykker gør det nemmere.
  2. Krydderierne ristes på en pande for sig og mortes. Pil dog kardemommen ud af skallen inden. Tilsæt krydderier, salt og kødet. Tilsæt tomat og de hakkede sorte oliven. Hæld en smule vand på, til det hele er dækket, og bring det op til kogepunktet. Skru ned til laveste blus, læg låg på, og lad det hele simre i ca. 3 timer, eller til kødet er mørt nok til at kunne blive pillet fra hinanden.
  3. I mellemtiden hakkes mandlerne og hældes i en skål med cous cous og olivenolie. Kogende vand hældes på – ca. samme mængde vand som couscous til at starte med – og det hele vendes rundt. Dæk skålen til med film. Lad det hele trække i ca. fem minutter, og tjek, om der skal tilsættes lidt mere vand. Smag til med salt og evt. mere olie.
  4. Når braiseringen er færdig, pilles citronerne op, og frugtkødet trækkes ud. Hak skallen, og vend den i cous cousen. Drys lidt hakket persille på kødet, og server med cous cousen til.
Nydt af Gastronomiske Venner den3/2-2015
Del denne opskrift

Skriv et svar