Ingredienser
Mandelkrokant
- 130g Sukker
- 80g smuttede mandler
Cognacmousse
- 200g Mørk chokolade
- 30g Smør
- 4 Ægevt. pasteuriserede
- 50g Sukker
- 1 lille glas cognac
Antal personer: personer
Tilberedning
Mandelkrokant
- Smelt sukkeret til en gylden karamel. Tilsæt mandler som ristes med i 2-3 min. Hæld det hele ud på bagepapir og lad det afkøle fuldstændigt. Hak med en skarp kniv til groft smulder.
Mousse
- Smelt chokolade og smør over vandbad. Skil blommer og hvider fra hinanden. Pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til det er cremet og hvidt.
- Afkøl chokoladeblandingen lidt før den røres sammen med cognac og de piskede æggeblommer. Vend til sidst forsigtigt de stivede æggehvider i.
- Fordel mandelkrokant i bunden af seks glas. Fyld op med mousse og pynt med mere krokant på toppen. Stil moussen på køl i mindst 3 timer. Tag moussen ud af køleskabet en halv time før servering.
Nydt af Gastronomiske Venner den3/1-2017