Grapefromage med Myntegelé og Mandelmåner

Grapefromage med Myntegelé og Mandelmåner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Portioner
8
Portioner
8
Grapefromage med Myntegelé og Mandelmåner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Portioner
8
Portioner
8
Ingredienser
Myntegelé
Grapefromage
Mandelmåner
Antal personer:
Tilberedning
Myntegelé
  1. Vand, sukker, mynteblade og citronsaft koges op og den udblødte husblas tilsættes.
  2. Hældes i randform (1 randform pr. 4 portioner) og stilles på frost.
Grapeformage
  1. De hele æg, vanille og sukker piskes hvide.
  2. Fløden piskes stiv. (Gyberg: Husk det skal ikke være smør)
  3. Grapesaften varmes og den udblødte husblas smeltes heri. Den revne grapeskal tilsættes.
  4. Grapesaften med husblas hældes i æggemassen, der vendes i den stift piskede fløde.
Mandelmåner
  1. Blend citronskallen i en blender med flormelis og mandler.
  2. Kom et par dråber citronsaft og æggehviderne i en skål. Pisk æggehviderne så stive at man kan vende bunden i vejret på skålen.
  3. Rør lidt af gangen æggehvidemassen sammen med mandelblandingen til en tyk grød.
  4. Fordel massen på bagepapir - med en ske eller en sprøjtepose - til små flade halvmåne kager ca. 4-5 cm.
  5. Bag mandelkagerne 6-8 minutter ved 220 grader, så de er faste udenpå, men bløde indeni.
  6. Lad kagerne køle en anelse af på pladen og list så bagepapiret over på et viskestykke opvredet med koldt vand. Det gør det nemmere at fjerne mandelkagerne fra bagepapiret.
Servering
  1. Fromagen slåes ud på et fad. Mandelmånerne sættes tæt hele vejen rundt om fromagen.
Nydt af Gastronomiske Venner den21/11-2014
Del denne opskrift

Skriv et svar