Hjemmelavede flødeboller

Hjemmelavede flødeboller
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Hjemmelavede flødeboller
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Ingredienser
Antal personer:
Tilberedning
  1. Marcipanbunde: Marcipan skæres i skiver (En pakke marcipan skæres i 30 skiver), lægges på bagepapir, og bages ved 180° C i 5-8 minutter.
  2. Guf: Sukker og vand koges op og koger i 2 minutter. Æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter.
  3. Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose. Herefter pensles flødebollerne med smeltet mørk overtræk.
  4. Kan fx drysses med tørrede hindbær, kokosmel, lakridspulver eller hakkede nødder.
Noter

Tip
Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121° C), direkte fra blusset.

Hvis ikke guffen er stiv nok til, at flødebollerne kan pensles eller dyppes i chokoladen, bag da flødebollerne (med guf) i 5 minutter ved 180° C, så de får en fast overflade.

Holdbarhed er 3 dage ved 10-12° C.

Nydt af Gastronomiske Venner den2/2-2016
Del denne opskrift

Skriv et svar