Ingredienser
- 500g Marcipan
- 300g Sukker
- 1dl Vand
- 150g past. æggehvider
- 250g Mørk Chokolade 55%
Antal personer:
Tilberedning
- Marcipanbunde: Marcipan skæres i skiver (En pakke marcipan skæres i 30 skiver), lægges på bagepapir, og bages ved 180° C i 5-8 minutter.
- Guf: Sukker og vand koges op og koger i 2 minutter. Æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter.
- Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plastikpose. Herefter pensles flødebollerne med smeltet mørk overtræk.
- Kan fx drysses med tørrede hindbær, kokosmel, lakridspulver eller hakkede nødder.
Noter
Tip
Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten. Hældes i kogende (121° C), direkte fra blusset.
Hvis ikke guffen er stiv nok til, at flødebollerne kan pensles eller dyppes i chokoladen, bag da flødebollerne (med guf) i 5 minutter ved 180° C, så de får en fast overflade.
Holdbarhed er 3 dage ved 10-12° C.
Nydt af Gastronomiske Venner den2/2-2016