Hjemmelavet Caviar

Hjemmelavet Caviar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
På et eller andet givet tidspunkt i dit liv, har du sikkert siddet og studeret et menukort, og undret dig over at der står kaviar som tilbehør under desserter, ja i nogle tilfælde står det der ikke, der følger det bare med – som pynt, smag og især overraskelsen. Den slags er ikke kun forbeholdt gourmet restauranter eller personer med texturas(tangprodukt), næh nej, vi kan alle være med, og det er faktisk slet ikke så svært endda. En smule tålmodighed og de rigtige råvarer, jamen så er du godt på vej. Det kan så godt være at det ikke er 100% det samme resultat du får, som hvis man bruger texturas, men det er dælme tæt på.
Hjemmelavet Caviar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
På et eller andet givet tidspunkt i dit liv, har du sikkert siddet og studeret et menukort, og undret dig over at der står kaviar som tilbehør under desserter, ja i nogle tilfælde står det der ikke, der følger det bare med – som pynt, smag og især overraskelsen. Den slags er ikke kun forbeholdt gourmet restauranter eller personer med texturas(tangprodukt), næh nej, vi kan alle være med, og det er faktisk slet ikke så svært endda. En smule tålmodighed og de rigtige råvarer, jamen så er du godt på vej. Det kan så godt være at det ikke er 100% det samme resultat du får, som hvis man bruger texturas, men det er dælme tæt på.
Tilberedning
  1. Først og fremmeste skal olien køles/fryses og hvorfor dette er vigtigt senere. Start derfor med at komme rigeligt med olie i en skål og sæt den i fryseren.
  2. Kom væden med den ønskede smag i en gryde og lun den op. Udblød imens husblassen i koldt vand, og smelt herefter den udblødte husblas i den lune væde.
  3. Hvis man bruger en sprøjte er man sikker på det bedste resultat, da det kan være noget af et arbejde at bruge en flaske med tud, og et hul der skal være rigtig lille – så køb en sprøjte på apoteket, de koster maks. 10 kroner og virker perfekt til formålet.
  4. Sug væden op i sprøjten og tag olien op af fryseren. Pres roligt på sprøjten, så der drypper små dråber ned i olien – fortsæt med det til du ikke har mere væde. Kom olien med din kaviar tilbage i fryseren og lad den stå ca. 5 minutter. Mærk ned i olien på caviaren om den mærkes fast og er den det, tages olieskålen op af fryseren. Er kaviaren ikke stivnet nu, er et eller andet gået galt undervejs.
  5. Tag nu med en hulske, pastaske eller lignende kaviaren op og kom det over på et viskestykke, og “tør” kaviaren ren. Man kan også komme kaviaren over i koldt vand og “rense” olien af, hvis man ikke ønsker at den er en smule olieret og her er det et spørgsmål om smag, hvad man vælger. Olierede kaviar holder selvfølgelig længere på køl.
  6. Kaviaren kan nu kommes på dåse, i en bøtte eller lignende og gemmes i køleskabet til du skal lave din næste dessert.
Noter

Kemien bag:
Der er en smule logik bag det, at komme væsken ned i iskold olie, fordi egentlig kunne man jo bare komme væsken med husblas ned i iskoldt vand, MEN! Ved at komme den lune væske ned i iskoldt olie, skiller væsken sig automatisk fra, da vand, i dette tilfælde væsken, ikke kan binde sig sammen med olien, og derved formes de små kugler sig nemmere.

Nydt af Gastronomiske Venner den25. oktober 2016
Del denne opskrift

Skriv et svar