Ingredienser
- 400g Søde solmodne tomater
- 150g Små søde blommetomater
- 1stk Æble skrællet og skåret i tern uden kernehus
- 2stk Løg i tern
- 1fed hvidløgknust
- 50g Rørsukker
- 2spsk Brun farin
- 0.5dl Æbleeddike
- 1knivspids Stødt nellike
- 1tsk Salt
- friskkværnet peber
Antal personer:
Tilberedning
- Skær stilk og blomst af tomaterne. Kom tomater og resten af ingredienserne i en gryde og kog det op. Lad det småkoge i en time under låg.
- Lad det køle lidt af og blend det med en stavblender til det er helt fint.
- Kom tomatketchuppen gennem en sigte tilbage i en ren gryde.
- Kog ketchuppen til konsistensen er næsten som en ketchup.
- Kom i rene glas – evt. Skoldet og skyllet i atamon.
- Opbevar på køl. Kan holde sig i 1-2 måneder uåbnet på køl og omkring 1-2 uger efter den er åbnet.
Nydt af Gastronomiske Venner den10/11-2015