Laks en papilotte med mild kålcrudité og smørsauce

Laks en papilotte med mild kålcrudité og smørsauce
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Laks en papilotte med mild kålcrudité og smørsauce
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Ingredienser
Antal personer: personer
Tilberedning
Laks
  1. Rens laksen for skind og ben.
  2. Skær den i 4 lige store stykker.
  3. Klip 4 stykker bagepapir eller folie ud, der er store nok til at pakke om 1 stykke fisk og fyld.
Kål
  1. Skær bunden af hvidkålen og fjern de yderste blade.
  2. Del hvidkålen i kvarte og snit den så fint så muligt.
  3. Vend kålen med eddike, 1 tsk. salt og 1 tsk. sukker og sæt til side (mængde for 4 personer).
Papilotte
  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Rens porrerne og skær dem i ringe på 1 cm.
  3. Pil løgene, del dem og snit dem i tynde skiver.
  4. Skær bagekartofler i tynde skiver og blancher hurtigt i kogende vand med salt.
  5. Pak hvert stykke fisk med porrer, løg og kartoffelskiver. Drys med salt, peber og godt med dild. Hæld 2 spsk hvidvin og en smør terning ved. Luk pakken grundigt ved at folde sammenlukningerne ned under pakken. Kom de 4 pakker med laks i ovnen i 15 minutter. (vigtigt at ovnen er forvarmet!)
Kålsalat (crudité)
  1. Skræl gulerødderne og riv dem i lange tynde strimler. Skyl æblerne, skær kernehuset fra og . Vend gulerods- og æbletern med kålen.
Servering
  1. Bund: Etagelagte kartoffelskiver herpå kålcrudité.
  2. Servér fisken ovenpå den rimmede kålcrudité, herpå de dampede løg og top af med porrer og dildskud - overhældes med smørsaucen fra papilotten
Noter

Crudité er rå grønsager skåret i meget tynde strimler eller stave og blandet til en lækker, sprød salat. F.eks. kan anvendes bladselleri, gulerødder med top, grønne asparges, radiser, agurk, peberfrugt m.m.

Nydt af Gastronomiske Venner den3/1-2017
Del denne opskrift

Skriv et svar