Ingredienser
- 1bdt. dild
- 250g Løg
- 2 Store bagekartofler
- 1dl Hvidvin
- 3 porrer
- 3spsk. hvidvinseddike
- 1 hvidkål
- Smør
- 300g Æbler
- Sukker
- 5-600g laksefilet
- 300g gulerødder
- salt og peber
Antal personer: personer
Tilberedning
Laks
- Rens laksen for skind og ben.
- Skær den i 4 lige store stykker.
- Klip 4 stykker bagepapir eller folie ud, der er store nok til at pakke om 1 stykke fisk og fyld.
Kål
- Skær bunden af hvidkålen og fjern de yderste blade.
- Del hvidkålen i kvarte og snit den så fint så muligt.
- Vend kålen med eddike, 1 tsk. salt og 1 tsk. sukker og sæt til side (mængde for 4 personer).
Papilotte
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Rens porrerne og skær dem i ringe på 1 cm.
- Pil løgene, del dem og snit dem i tynde skiver.
- Skær bagekartofler i tynde skiver og blancher hurtigt i kogende vand med salt.
- Pak hvert stykke fisk med porrer, løg og kartoffelskiver. Drys med salt, peber og godt med dild. Hæld 2 spsk hvidvin og en smør terning ved. Luk pakken grundigt ved at folde sammenlukningerne ned under pakken. Kom de 4 pakker med laks i ovnen i 15 minutter. (vigtigt at ovnen er forvarmet!)
Kålsalat (crudité)
- Skræl gulerødderne og riv dem i lange tynde strimler. Skyl æblerne, skær kernehuset fra og . Vend gulerods- og æbletern med kålen.
Servering
- Bund: Etagelagte kartoffelskiver herpå kålcrudité.
- Servér fisken ovenpå den rimmede kålcrudité, herpå de dampede løg og top af med porrer og dildskud - overhældes med smørsaucen fra papilotten
Noter
Crudité er rå grønsager skåret i meget tynde strimler eller stave og blandet til en lækker, sprød salat. F.eks. kan anvendes bladselleri, gulerødder med top, grønne asparges, radiser, agurk, peberfrugt m.m.
Nydt af Gastronomiske Venner den3/1-2017