Ingredienser
- 500g friske svampe
- Olie til stegning
- 2kviste bredbladet persille
- 150g mascarpone flødeost
- Salt
- Peber
- 5stk perlehønebryster
- 2dl marsala
Kartoffelkurve med Fyld
- 6 store kartofler
- 150g Revet ost
- 20g Smør
- 2 Skalotteløg
- 0.5dl hasselnødder i flager
- 2 store håndfulde babyspinat
Antal personer: personer
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200º C. Rens svampene grundigt og hak 1/5 af svampene. Steg de hakkede svampe møre i lidt olie. Bland dem med hakket persille og mascarpone og krydr med salt og peber.
- Løft forsigtigt skindet med en finger og stop svampeblandingen ind under skindet på perlehønebrystet. Fold spidsen af brystet ind under vingebenet og læg det i et ovnfast fad. Hæld marsala hen over og sæt fadet i ovnen i ca. 25 min.
Kartoffelkurve
- Skræl kartoflerne og riv dem groft. Pres væden fra og bland kartoflerne med revet ost, salt og peber. Bred kartoflerne ud på en bageplade i en stor firkant og læg smørret oven på. Bag kartoflerne i ovnen sammen med perlehønen i ca. 20 min.
- Hak skalotteløg. Steg resten af svampene sammen med skalotteløg og hasselnødder til de er møre, ca. 5 min. Krydr med salt og peber og bland lige inden servering med spinat.
- Skær kartoffelkagerne ud i 2 firkantede stykker og form dem til kurve ved at lægge dem ned i en skål. Fyld dem med svampe.
- Server kurven til perlehønebrystet sammen med stegeskyen fra fadet.
Appelsinsalat
- Bræk osten i mindre stykker og bland de øvrige ingredienser i – smag eventuelt til med salt og peber.
Nydt af Gastronomiske Venner den19/1-2016