Pil’selv Vagtelæg m/ Baconmayonnaise

Pil’selv Vagtelæg m/ Baconmayonnaise
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Æggene skal pilles - og det gør vi ved bordet, mens de er lune. Det er et pokkers pillearbejde Det er svært at gøre pænt, fordi hinden på vagtelæg er ualmindelig tyk og sej - og et smilende vagtelæg går nemt i stykker.
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Pil’selv Vagtelæg m/ Baconmayonnaise
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Æggene skal pilles - og det gør vi ved bordet, mens de er lune. Det er et pokkers pillearbejde Det er svært at gøre pænt, fordi hinden på vagtelæg er ualmindelig tyk og sej - og et smilende vagtelæg går nemt i stykker.
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Ingredienser
Antal personer: personer
Tilberedning
Baconmayonnaise
  1. Klip bacon i små stykker og steg dem gyldne og sprøde – lad dem køle af på en tallerken.
  2. Hæld olie, krydderier, eddike og den afkølede bacon i et blenderglas og kom til sidst ægget i, så blommen lægger sig nogenlunde midt i glasset.
  3. Sænk stavblenderen ned over blommen og blend til massen begynder at samle sig til mayonnaise i bunden af glasset. Træk blenderen lidt op og sænk den igen mens du blender i impulser (blend-stop-blend- stop) og gentag bevægelsen igen og igen til massen har samme konsistens som en fast salatmayonnaise.
Vagtelæg
  1. Kogetiden på et smilende vagtelæg er cirka 1 minut, men det er svært at pille.
  2. Efter kogning, dumpes æggene forsigtigt i koldt vand så de får et kuldechok ( ca. 1-1,5 min i koldt vand)
Noter

Serveres med sprøde brødstænger (evt. bruchetta)

Nydt af Gastronomiske Venner den18/11-2016
Del denne opskrift

Skriv et svar