Ingredienser
Baconmayonnaise
- 80g Bacon
- 2dl OlieSmagsneutral rapsolie
- 0.5tsk paprika (Let svitset på en tør pande UDEN at brænde!)
- 1tsk hvid balsamicoeddike eller hvidvinseddike
- 1 Æg
- Frisk kværnet hvid eller sort peber.
Vagtelæg
- 16 vagtelæg
Antal personer: personer
Tilberedning
Baconmayonnaise
- Klip bacon i små stykker og steg dem gyldne og sprøde – lad dem køle af på en tallerken.
- Hæld olie, krydderier, eddike og den afkølede bacon i et blenderglas og kom til sidst ægget i, så blommen lægger sig nogenlunde midt i glasset.
- Sænk stavblenderen ned over blommen og blend til massen begynder at samle sig til mayonnaise i bunden af glasset. Træk blenderen lidt op og sænk den igen mens du blender i impulser (blend-stop-blend- stop) og gentag bevægelsen igen og igen til massen har samme konsistens som en fast salatmayonnaise.
Vagtelæg
- Kogetiden på et smilende vagtelæg er cirka 1 minut, men det er svært at pille.
- Efter kogning, dumpes æggene forsigtigt i koldt vand så de får et kuldechok ( ca. 1-1,5 min i koldt vand)
Noter
Serveres med sprøde brødstænger (evt. bruchetta)
Nydt af Gastronomiske Venner den18/11-2016