Pommes anna – Kartofler bagt i lag med smør

Pommes anna - Kartofler bagt i lag med smør
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Portioner Forberedelse
4personer 30minutter
Arbejde
60minutter
Portioner Forberedelse
4personer 30minutter
Arbejde
60minutter
Pommes anna - Kartofler bagt i lag med smør
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Portioner Forberedelse
4personer 30minutter
Arbejde
60minutter
Portioner Forberedelse
4personer 30minutter
Arbejde
60minutter
Ingredienser
Antal personer: personer
Tilberedning
  1. Start med at skrælle og skylle dine kartofler.
  2. Snit kartoflerne tyndt på et mandolinjern
  3. Mens du snitter dine kartofler smelter du også lige lidt smør - enten i en kasserolle eller i mikroovnen.
  4. Smør dit ildfaste fad med lidt neutral olie.
  5. Nu begynder du at lægge kartoflerne i lag i det ildfaste fad - hvert lag pensles (eller som i mit tilfælde: sprayes) med smør. Salt gerne i hvert lag - men brug meget lidt ad gangen, så du undgår at dine Pommes Anna bliver for salt. På samme måde skal du være varsom med mængden af peber, da det meget hurtig kan blive for dominerende - jeg plejer at bruge peber på hvert andet lag, og kun en lillebitte smule.
  6. Hvis du bruger urter, så hæld dem på i hvert andet lag.
Noter

Redskaber:
Et ildfast fad
Mandolinjern (det er langt hurtigere end at skære med kniv)
Noget tungt til at sætte dine Pommes Anna i pres

Nydt af Gastronomiske Venner den12/9-2017
Del denne opskrift

Skriv et svar