Ingredienser
- 1kg Kartofler
- 200g Smør
- Urter - friske eller tørretjeg foretrækker rosmarin og timian
- salt og peber
- Neutral olie
Antal personer: personer
Tilberedning
- Start med at skrælle og skylle dine kartofler.
- Snit kartoflerne tyndt på et mandolinjern
- Mens du snitter dine kartofler smelter du også lige lidt smør - enten i en kasserolle eller i mikroovnen.
- Smør dit ildfaste fad med lidt neutral olie.
- Nu begynder du at lægge kartoflerne i lag i det ildfaste fad - hvert lag pensles (eller som i mit tilfælde: sprayes) med smør. Salt gerne i hvert lag - men brug meget lidt ad gangen, så du undgår at dine Pommes Anna bliver for salt. På samme måde skal du være varsom med mængden af peber, da det meget hurtig kan blive for dominerende - jeg plejer at bruge peber på hvert andet lag, og kun en lillebitte smule.
- Hvis du bruger urter, så hæld dem på i hvert andet lag.
Noter
Redskaber:
Et ildfast fad
Mandolinjern (det er langt hurtigere end at skære med kniv)
Noget tungt til at sætte dine Pommes Anna i pres
Nydt af Gastronomiske Venner den12/9-2017