Ingredienser
- 1.5kg friske flåede ål
- 150g rugmel eller hvedemel100 g ~ 1 dl
- 1.5tsk Fint salt
- friskkværnet peber
- 50g Smør
Antal personer: personer
Tilberedning
- Skær ålene i mindre stykker (a ca. 6 cm).
- Kom mel, salt og peber i en stor plastikpose egnet til madvarer. Kom ålestykkerne i posen, luk og vend godt rundt.
- Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af ålestykkerne på alle sider (ca. 2 min. i alt). Læg dem i en bradepande og brun resten af stykkerne.
- Steg alle ålestykkerne færdige midt i ovnen. Stegetid Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.
Noter
Server de stegte ål med rødbedesylt med blåbær og råstuvede kartofler drysset med persille og citronskal.
Nydt af Gastronomiske Venner den5/1-2016