Svinekoteletter m. Bacongitter, Stegte Blomkålsbuketter, Timian/Æblekompot og Pommes Anna

Svinekoteletter m. Bacongitter, Stegte Blomkålsbuketter, Timian/Æblekompot og Pommes Anna
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Svinekotelet skal mere på bordet!!! - For det smager super godt.
Køb en god kotelet hos slagteren, og følg denne opskrift, hvor der er hentet lidt inspiration fra den gamle klassiker æbleflæsk.
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Svinekoteletter m. Bacongitter, Stegte Blomkålsbuketter, Timian/Æblekompot og Pommes Anna
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Svinekotelet skal mere på bordet!!! - For det smager super godt.
Køb en god kotelet hos slagteren, og følg denne opskrift, hvor der er hentet lidt inspiration fra den gamle klassiker æbleflæsk.
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Ingredienser
Antal personer: personer
Tilberedning
Blomkålscreme
  1. Skær lidt over halvdelen af blomkålen (gem resten til senere) ud i mindre stykker og hæld dem i en gryde med fløde og mælk. Væsken skal lige dække blomkålen. Koges stille og rolig til det er mørt. Hæld lidt af væsken fra og blend det hele fint. Er cremen for tyk, kan der tilføres mere af kogevæsken. Smag til med salt og peber. Kan laves i forvejen og opvarmes.
Timian/æble kompot
  1. Æblet skrælles og skæres i mindre stykker. Koges i en gryde med timian og en lille smule vand i bunden. Smag til med salt og peber. Kan laves i forvejen.
Bacongitter
  1. En god kvalitetsbacon med masser af kød og ikke så meget fedt. Fedtet smelter væk og gitteret kan ikke hænge sammen. Skær først baconen i strimler og flet det som på billedet. Placer gitteret i et ovnfast fad med bagepapir. Dæk baconen med endnu et stykke bagepapir og sæt et mindre ovnfast fad oven på. Baconen skal ligge i spænd så det ikke buler op. Bages ved 175 grader i 15-20 minutter. Kan laves i forvejen.
Koteletter
  1. Ca. en halv time før servering vendes koteletterne i olivenolie og krydres med salt og peber. Herefter varmes panden op og koteletter steges først på fedtsiden. Derefter steges de på begge sider, så de får en god stegeskorpe. Tag koteletterne op i et fad og færdiggør dem i ovnen – 10 minutter ved 175 grader (det afhænger selvfølgelig af tykkelsen på koteletterne). Lad den hvile 5-10 minutter.
Stegte Blomkålsbuketter
  1. Imens kødet er i ovnen plukkes resten af blomkålen til små buketter. Disse steges i samme pande som koteletterne. Når de har fået farve og stadig har bid, tages de af panden. Nu er det bærenes tur. I med bærene og hæld balsamicoen ved. Skru ned for varmen. Hold det lut frem til servering.
Anretning
  1. Anret med blomkålscreme i bunden af tallerknerne. Placer svinekoteletten oven på. Husk af dup den tør for saft, så det ikke løber ud i cremen. Læg bacongitteret i siden og kom en skefuld æble/timian kompot på toppen. Så er der serveret - Velbekomme!!
Nydt af Gastronomiske Venner den25. oktober 2016
Del denne opskrift

Skriv et svar