Tærte fra Lucca med Appelsinsalat

Tærte fra Lucca med Appelsinsalat
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Portioner
4
Portioner
4
Tærte fra Lucca med Appelsinsalat
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Dejen
Fyldet
Italiensk Appelsinsalat
Antal personer:
Tilberedning
Dejen
  1. Sigt mel og salt i en skål
  2. Smulder smørret i med fingerspidserne
  3. Dejen samles æggeblomme og vandet
  4. Dejen skal hvile ca. 30 minutter på køl
Fyld
  1. Appelsinskallen strimles fint og gives et opkog i appelsinsaften, som herefter afkøles.
  2. Pres ricottaen gennem en sigte ned i en skål.
  3. Pisk æggene til de er helt sammenpiskede.
  4. Pisk ricottaen med sukkeret. Tilsæt de sammenpiskede æg lidt af gangen.
  5. Rør mandler, afkølet appelsinsaft med strimlerne, citronskallen og vallien i.
Førdiggørelse af tærten
  1. Dejen udrulles og en smurt tærteform på ca. 20 cm beklædes hermed. Gem lidt af dejen.
  2. Hæld fyldet i formen og glat overfladen.
  3. Rul dejresten ud og skær den i ca. 1 cm bredde strimler, som lægges som et fletværk henover tærten.
  4. Tærten bages ved 180 grader i 45-50 minutter til den er gylden og bagt.
  5. Køl tærten af og server den kold drysset med lidt flormelis
Appelsinsalat
  1. Appelsinerne skrælles så der ikke er noget hvidt hinde på dem.
  2. Skæres i tynde skiver, der lægges taglagt på serveringsfadet.
  3. Stænk med Amarettolikøren og drys med de hakkede mandler.
  4. Skal hvile så længe som muligt før severingen.
Nydt af Gastronomiske Venner den28/2-2014
Del denne opskrift

Skriv et svar