Torsk med citrus/kartoffeltop, purløgscreme og sauté af forårsløg, tomat og bønner

Torsk med citrus/kartoffeltop, purløgscreme og sauté af forårsløg, tomat og bønner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Torsk med citrus/kartoffeltop, purløgscreme og sauté af forårsløg, tomat og bønner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Ingredienser
Antal personer: personer
Tilberedning
Citrus/kartoffeltop
  1. Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Vandet sigtes fra (gemmes) og kartoflerne moses.
  3. Æggeblomme og skal fra 1/4 citron tilsættes og kartoffelmosen smages til med salt, peber og evt. lidt af kogevandet.
  4. Mosen må ikke være for tynd.
  5. Fisken krydres med salt og skæres i portionsstykker, der alle er lige høje (buk evt. halepartiet ind under et andet stykke fisk).
  6. Kartoffelmosen fordeles på stykkerne i et lag på ca. 1 cm (kom evt. mosen i en pose, lav et lille hul i hjørnet og sprøjt mosen ud på portionsstykkerne).
  7. Placer stykkerne i et ildfast fad og bag dem ved 220 grader i ca. 10 min.
Purløgscreme
  1. Skær skalotteløget i tern og svits det i en gryde i lidt olie (må ikke tage farve).
  2. Tilsæt vin og hønsefond og lad det koge ind til halvdelen.
  3. Tilsæt fløde og lad det igen reducere til det halve.
  4. Smag til med salt, peber og masser af friskhakket purløg.
Sauté
  1. Fjern kernehuset fra tomaterne og skær tomatkødet i strimler.
  2. Skyl bønner og forårsløg og skær dem i mindre stykker.
  3. Start med at sautere bønner og forårsløg i lidt olie på en pande ved middelvarme i ca. 4-5 min.
  4. Tilsæt tomaterne og lad dem svitse med i ca. 1-2 min.
  5. Krydr med salt og peber.
Noter

Server retten med pasta, små råstegte kartofler med skræl eller blot masser af godt brød.

Nydt af Gastronomiske Venner den1/3-2016
Del denne opskrift

Skriv et svar