Ingredienser
- 600g torskefilet
- 1 citron usprøjtet
- 4 Tomater
- 1bundt forårsløg
- 150g bønner
- 1bundt purløg
- salt og peber
- Olivenolie
- 2dl Hvidvin
- 2dl Fløde
- 1 Skalotteløg
- 2dl hønsefond
- 2 Bagekartofler
- 1stk past. æggeblomme
Antal personer: personer
Tilberedning
Citrus/kartoffeltop
- Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og kog dem møre i letsaltet vand.
- Vandet sigtes fra (gemmes) og kartoflerne moses.
- Æggeblomme og skal fra 1/4 citron tilsættes og kartoffelmosen smages til med salt, peber og evt. lidt af kogevandet.
- Mosen må ikke være for tynd.
- Fisken krydres med salt og skæres i portionsstykker, der alle er lige høje (buk evt. halepartiet ind under et andet stykke fisk).
- Kartoffelmosen fordeles på stykkerne i et lag på ca. 1 cm (kom evt. mosen i en pose, lav et lille hul i hjørnet og sprøjt mosen ud på portionsstykkerne).
- Placer stykkerne i et ildfast fad og bag dem ved 220 grader i ca. 10 min.
Purløgscreme
- Skær skalotteløget i tern og svits det i en gryde i lidt olie (må ikke tage farve).
- Tilsæt vin og hønsefond og lad det koge ind til halvdelen.
- Tilsæt fløde og lad det igen reducere til det halve.
- Smag til med salt, peber og masser af friskhakket purløg.
Sauté
- Fjern kernehuset fra tomaterne og skær tomatkødet i strimler.
- Skyl bønner og forårsløg og skær dem i mindre stykker.
- Start med at sautere bønner og forårsløg i lidt olie på en pande ved middelvarme i ca. 4-5 min.
- Tilsæt tomaterne og lad dem svitse med i ca. 1-2 min.
- Krydr med salt og peber.
Noter
Server retten med pasta, små råstegte kartofler med skræl eller blot masser af godt brød.
Nydt af Gastronomiske Venner den1/3-2016